Μini RSS Tutorial για όλους αυτούς που μας ρωτάνε και δεν γνωρίζουν πως να το χρησιμοποιήσουν!

Τι είναι τo RSS feed?

To RSS feed όπως και όλα τα webfeeds, αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης για νέα γεγονότα και ανανεώσεις περιεχομένου των site και των Blogs που σας ενδιαφέρουν.

Επειδή το διαδίκτυο περιλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό πληροφοριών και είναι δύσκολο για κάποιον να παρακολουθεί συνεχώς ότι καινούριο συμβαίνει, με το RSS feed όλες αυτές οι ενημερώσεις συγκεντρώνονται στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεστε κάθε φορά και ένα ένα όλα εκείνα τα site που σας αφορούν.

Με το RSS μπορέιτε να βλέπετε πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που σας ενδιαφέρουν και να λαμβάνετε απευθείας στον υπολογιστή σας τους τίτλους των τελευταίων άρθρων, post και νέων σε αυτές.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το RSS feed?

Για να χρησιμοποιήσετε το RSS θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα RSS reader, ένα πρόγραμμα δηλαδή στο οποίο θα μπορείτε να προσθέσετε τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν.

Προσθέτετε σελίδες κάνωντας κλικ στο σηματάκι RSS που βρίσκεται στη σελίδα της προτίμησης σας και αντιγράφοντας το url (διεύθυνση) στον reader σας.

Το λογισμικό του προγράμματος στη συνέχεια θα “κάνει όλη τη δουλειά” ενημερώνοντας σας για ανανεώσεις και νέα από τις σελίδες αυτές.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί RSS readers, είτε οnline έιτε για τον υπολογιστή σας.

 Μερικοί δημοφιλείς online readers είναι:

Google reader

yahoo reader

newsgator

pageflakes

bloglines

Διαφορετικά θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον reader, συμβατό με τον υπολογιστή σας.

Μερικοί δωρεάν readers είναι :

FeedReader Windows

Active Web Reader windows

BottomFeeder Windows/ Mac / Unix / Linux

NewsReader Mac

Μπορείτε να βρείτε και άλλους εδώ

various RSS readers

Τελειώνοντας, αν θεωρείτε ότι ο παραπάνω τρόπος δεν σας εκφράζει, μπορείτε να γραφτείτε πολύ απλά στα newsletters των αγαπημένων σας σελίδων και να λαμβάνετε νέα κα ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).