Προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία του νέου iPhone (11 July), όπως και του νέου λειτουργικού του 2.0. Το νέο iPhone περιλαμβάνει εκτός των άλλων ενσωματωμένο GPS, είναι 3G και υποστηρίζει πλέον Microsoft Exchange Server και όλα εκείνα τα καλά που κρατούσαν τα Blackberry No 1 τόσα χρόνια (τουλάχιστον στο εξωτερικό). Διαλέγω 2-3 βασικά πραγματάκια για να δείξω πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι πια το κινητό μας τηλέφωνο από την τελευταία έρευνα της Morgan Stanley που ανακοινώθηκε στις 12 Ιουνίου:

  • 15-20% των κινητών τηλεφώνων έχουν GPS και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα έχει το 50iPhone 3G% αυτών
  • το iPhone έχει “browser market share” ήδη πάνω από 50% στις πρώτες 200 ημέρες κυκλοφορίας του
  • και τέλος 91% των χρηστών κινητών τηλεφώνων, έχουν το τηλέφωνό τους 24 ώρες το 24ωρο σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου!

Εκπληκτικό!? Άλλωστε το κινητό είναι το μέλλον του Ίντερνετ αν υπολογίσουμε ότι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως είναι 3,285 MM, ενώ υπάρχουν μόνο 1.467 MM Ίντερνετ χρήστες οι οποίοι μοιράζονται 883 ΜΜ εγκατεστημένα PCs ανά τον κόσμο. Διπλάσιοι δηλαδή.

Πάντως μέχρι τώρα ο Safari συμπεριφέρεται καλά και περισσότερα προβλήματα έχω με τον Mozilla 3.0 Beta Version, παρά με αυτόν.