Το Google μας εντυπωσίασε ευχάριστα αρκετές φορές το έτος που πέρασε και μιας και διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2008, αφιερώνουμε αυτό το Post σε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα που μας χάρισε ή ανανέωσε το περασμένο έτος!

 

1.  Google Chrome

Ο ταχύτατος browser του Google, λιτός και καινοτόμος, απλός στη χρήση και με δεκάδες ευχάριστα κολπάκια που κάνουν την πλοήγηση, αναζήτηση και διαχείριση των αναζητήσεων “παιχνιδάκι”.  Το Google αναβαθμίζει συνεχώς το browser του, και κατάφερε μέσα σε 3 μήνες από την επίσημη λειτουργία του να “πετάξει” το beta από πάνω του! 

2. Google Αναζήτηση

Στην αναζήτηση του Google έχει προστεθεί η λειτουργία Google Suggest, χάρη στην οποία πληκτρολογώντας τους όρους αναζήτησης εμφανίζει πιθανές δημοφιλείς προτάσεις αναζήτησης για εξοικονόμοιση χρόνου καθώς επίσης ερευνά και εμφανίζει την ημερομηνία που δημοσιεύτηκε το εκάστοτε άρθρο. Στη σελίδα αναζήτησης έχει προστεθεί και το Google Search Wiki, μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα “βαθμολόγησης” θα λέγαμε τον αποτελεσμάτων, αλλαγή της κατανομής τους στα εμφανιζόμενα αποτελέσματα αναζήτησης και αποθήκευσης αυτών για επόμενες αναζητήσεις κτλ.

3. Google Maps

Επεκτάθηκε το δίκτυο εμφάνισης “Street View” του Google εκτός από τις Η.Π.Α. στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, στην Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και στην Ιαπωνία! Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες για πεζούς και για αυτοκίνητα καθώς και από εκτιμήση της κίνησης που επικρατεί σε κάποιο μέρος έως και την εξερεύνηση ενός άγνωστου προορισμού!

4. Gmail

Το email του Google παρουσίασε πολλά νέα χαρακτηριστικά στη μορφή Labs experiments που μπορείτε να εξερευνήσετε μέσα από την τελευταία επιλογή στις ρυθμίσεις του Gmail σας! Μέσα από ένα plugin μπορείτε να κάνετε chat με εικόνα και ήχο κτλ.

5. Google Docs

Απλά με έχουν σώσει! Online έγραφα, Pdf, φόρμες, κείμενα, τύπου excel, offline επιλογή και η δυνατότητα share και ειδοποίησης χρηστών απλά λύνουν τα χέρια! Ανανεώθηκε και η εμφάνιση και λειτουργία τους πλησιάζοντας περισσότερο στα συνυθισμένα από την πλειοψηφία MS προγράμματα.

6. YouTube

Το γεγονός και μόνο ότι μπαίνεις με τον ίδιο κωδικό και ότι δημιουργείς και επεξεργάζεσαι τη σελίδα σου σε ένα λειτουργικότερο και ανανεωμένο περιβάλλον αρκεί! Οι δυνατότητες του YouTube είναι μεγάλες και αξίζει να παρακολουθήσουμε την πορεία του στο μέλλον!

 

Το Google Calendar είναι άλλο ένα εργαλείο που έχει βάλει τάξη στη ζωή μου και στις υποχρεώσεις μου και είμαι σίγουρη ότι καθημερινά χρησιμοποιώ και άλλες υπηρεσίες του Google που παραλείπω από αυτό το post!