Σε αυτο το post θα βρείτε ενδιαφέροντα εργαλεία για τη διαχείριση του twitter account σας, για να μικρύνετε τα Links που τοποθετείτ στις αναρτήσεις και επιπλέον μερικά cool εικονίδια για να δείξετε στον κόσμο ότι είστε στο Twitter!

Αρχικά…

το twitter έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα social networks τον τελευταίο χρόνο, ενώ τα blogs κατ’εμέ, μοιάζουν πλέον με χθεσινή εφημερίδα!

Το απίστευτο στο Twitter είναι η δυνατότητα να παρακολουθείς μια συζήτηση, τη στιγμή ακριβώς που πραγματοποιείται, να κάνεις search me keywords και να βλέπεις ποιος σε συζητάει εκείνη ακριβώς τη στιγμή – live και να συνδεθείς με εκατοντάδες χρήστες παρακολουθώντας τις κινήσεις τους εύκολα, μέσα από τη σελίδα σου!

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης με το blog σου και με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται οι τίτλοι των posts και ένα Url προς αυτά! Βέβαια τα πλεονεκτήματα είναι πολλά περισσότερα!

Έτσι λοιπόν κάνοντας follow τα άτομα ή τις εταιρίες για τις οποίες ενδιαφέρεται κάποιος, μπορεί αμέσως – αμέσως να ενημερώνεται απόλυτα πάνω σε όλα όσα τον αφορούν! (Μιας και σχεδόν όλοι οι έμπειροι χρήστες, Bloggers, επιχειρήσεις κτλ. είναι στο twitter)

Μιας και το twitter είναι πλέον ένα πανίσχυρο εργαλέιο Marketing για πολλές επιχειρήσεις, έχουν αναπτυχθεί και πολλά ενδιαφέροντα εργαλεία για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του.

Θα αναφέρω τα 10 πρώτα από τη σελίδα που παρουσιάζει 100 διαφορετικά στο σύνολο εργαλεία:

  1. Twitter Grader: Βλέπει κανείς το βαθμό του στο Twitter,  το τοπικό Twitter Elite, του (ιδέα δεν έχω τι είναι) και μπορεί να εντοπίσει και να κάνει follow άλλους χρήστες!
  2. Twitterholic: Μπορεί να δει κανείς τους top Twitter χρήστες και να δει τα στατιστικά του.
  3. TweetStats: Το TweetStats εμφανίζει γραφική ανάλυση των στατιστικών του Twitter λογαριασμού ενός χρήστη.
  4. Twitter Friends: Μετρά τις συζητήσεις στο Twitter.
  5. Twinfluence: Υπολογίζει την επιρροή που έχει ένας Twitter χρήστης σύμφωνα με ” reach, velocity, and social capital”. χμμμμ…
  6. Tweetwasters: Υπολογίζει το χρόνο που ξοδεύει στο Twitter.
  7. Tweet-Rank: Μαθαίνει κανείς για την ποιότητα των tweets του εντοπίζοντας ποια από αυτά κέρδισαν ή έδιωξαν followers.
  8. Mr. Milestone: Get a tweet when you reach various milestones using this Twitter tool. (χμμμμ.. )
  9. Retweetrank: Βλέπει κανείς πόσα retweets έχουν οι αναρτήσεις του, ή οι αναρτήσεις άλλων χρηστών.
  1. Tweetbeep: Δημιουργία ειδοποιήσεων για τον έλεγχο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο Twitter, σύμφωνα με συγκεκριμένα keywords.
Υπάρχουν επίσης 2 πολύ καλές πλατφόρμες διαχείρισης του twitter account! Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ και τις δύο:
Το Hootsuite για διαχείριση πολλαπλών Twitter Accounts και το http://tweetdeck.com/beta/ !
Τέλος, για να μικρύνετε τα urls έχω εντοπίσει το http://tinyurl.com/, μιας και οι χαρακτήρες μια ανάρτησης στο twitter περιορίζονται στους 140!
Και εδώ, σε αυτό το ενδιαφέρον Post θα βρείτε μερικά, ενδιαφέροντα εικονίδια για το site, blog κτλ. σας! Βέβαια με μια αναζήτηση στο Google θα πετύχετε πολλά περισσότερα!