Πρόσφατες έρευνες φανερώνουν ότι το ένα τρίτο της νεολαίας μπαίνουν σε Social Networks όπως Facebook και Twitter μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Το Facebook, ένα social network που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών και επισκεπτών απ’ότι τα Twitter, Beebo και My Space μαζί και αποτελεί το κυριότερο κίνητρο για χρήση Intenet μέσω κινητών τηλεφώνων ειδικά τώρα που έγινε διαθέσιμη η νεότερη έκδοση του μέσα από το Apple Store για το Iphone.

 

 

 

Έρευνες φανερώνουν ότι οι χρήστες προτιμούν να μπαίνουν στο Intenet μέσω κινητών πιο πολύ για το Facebook παρά για το Twitter ή ακόμα για να κατεβάσουν μουσική και να δουν κάποιο video.

Το φαινόμενο αυτό δεν έχει τραβήξει μόνο την προσοχή των παροχέων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας αλλά και των ιδίων των κατασκευαστών. Η Apple αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη άμεσης και καλύτερης πλοήγησης στο Internet σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες απαιτήσεις έβγαλε στην αγορά πριν 2 μήνες το 3G(S), ανανεώνοντας τον στόλο της με ένα κινητό με πολύ πιο γρήγορα χαρακτηριστικά πλοήγησης και ροής δεδομένων.

Η HTC με το Hero, δίνει την δυνατότητα συγχρονισμού των επαφών με αυτό του Facebook προβάλλοντας φωτογραφίες και αλλαγές στα profile τους άμεσα στα στοιχειά των επαφών που είναι αποθηκευμένα στην συσκευή από το Facebook.. Το Nokia N97 επιτρέπει live web feeds και εγκαθιστά διάφορα widgets για το Facebook και το Twitter στην αρχική οθόνη της συσκευής προβάλλοντας τα σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με την τάση της αγοράς, δεν είναι τυχαίο ότι τα κινητά που υποστηρίζουν υπηρεσίες Social Networking αποτελούν και το μέλλον του Mobile browsing.