Η TopHost έβγαλε στην αγορά νέους οικολογικούς dedicated servers, με 50% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Τους νέους Eco Servers μπορείτε να τους βρείτε στα πακέτα Standard Dedicated Servers της TopHost, σε τιμές που ξεκινούν από €59 το μήνα.
Eco dedicated servers από την TopHost.gr
Οι καταναλωτές, όλο και περισσότερο στρέφονται προς φιλικότερα για το περιβάλλον προϊόντα και υπηρεσίες, οδηγώντας έτσι τις επιχειρήσεις στην υιοθέτηση μίας πιο πράσινης ιδεολογίας.

Ανακυκλώσιμα προϊόντα, ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και υπηρεσίες που δεν επιβαρύνουν τη ρύπανση του πλανήτη είναι μερικές από τις μορφές έκφρασης μίας οικολογικής εταιρικής συνείδησης.
Οι eco servers που παρέχει η TopHost  είναι κατασκευασμένοι με hardware που βελτιστοποιεί την κατανάλωση ισχύος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, επιτυγχάνουν απόδοση αντίστοιχη με τα standard μηχανήματα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην εκπομπή 700kg λιγότερων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος. Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί επώνυμα προϊόντα, όπως, Dual Core AMD Athlon CPUs, μνήμες Kingston με συχνότητα στα 667 MHz και GeForce chipsets της NVIDIA.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζεται εκτεταμένη δαπάνη σε ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργούν σωστά οι servers στους οποίους φιλοξενούνται τα site. Η χρήση οικολογικών servers είναι θετική εξέλιξη για την προστασία τους περιβάλλοντος και σηματοδοτεί τη στροφή των εταιριών παροχής υπηρεσιών web hosting προς εξυπνότερες ενεργειακές επιλογές. Η πράσινη φιλοξενία είναι ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξή των εταιριών παροχής web hosting, η οποία βοηθάει στη μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, ενώ επιτρέπει στους πελάτες να κινηθούν και οι ίδιοι σε πιο οικολογικές επιλογές, προς όφελος του πλανήτη.
Λεπτομέρειες για τους eco servers της TopHost μπορείτε να δείτε στη σελίδα των dedicated servers .